IBX

IBX is een nieuw & revolutionair product dat dient om beschadigde nagels te herstellen en om uw natuurlijke nagels sterker te maken zonder gebruik te maken van een kunstnagel.
IBX is enig in zijn soort ! Dit doordringende en versterkende systeem werkt binnen in de nagel in plaats van er bovenop. In de behandeling wordt gebruikgemaakt van warmte en  LED of UV licht om de IBX binnen in uw nagel te laten doordringen en vormt in de bovenste lagen van de nagel een netwerk, dat deze lagen aan elkaar verbindt. Het resultaat is een steviger en flexibele nagel.
IBX dringt in uw nagelplaat door en is kleurloos en dus onzichtbaar, waardoor het geschikt is voor mannen en vrouwen, die mooie, lange natuurlijke nagels willen hebben, maar voor wie dat niet mogelijk was ten gevolge van een beschadiging in de matrix, trauma nagels of een natuurlijke zwakte.

Hoe werkt IBX?

De nagelplaat bestaat uit een groot aantal lagen dode huidcellen, die het eiwit keratine bevatten. Het is de keratine die de nagel hard maakt. De cellen van de nagelplaat vormen niet één aaneengesloten geheel, maar er zitten holtes tussen. De nagelplaat heeft dus een sponsachtige structuur, een netwerk van keratine met open ruimtes ertussen. IBX dringt eerst door in deze holtes en wordt daarna uitgehard. Bij het uitharden vormt IBX een tweede sponsachtige structuur, die verweven is met de nagelplaat. IBX hecht daarbij alleen aan zichzelf, niet aan de keratine. De nagelplaat wordt daardoor steviger en minder kwetsbaar, eventuele beschadigingen worden opgevuld en de nagel behoudt haar flexibiliteit.

Het aantal behandelingen, dat nodig is om een beschadiging te herstellen is afhankelijk van de aard en de omvang van de beschadiging. Elke IBX behandeling start met een drie wekelijkse kuur.